Пет начина за Viber чат отвъд текстовите съобщения 04.01 | 17:15

Мултимедията прави комуникацията пълноценна и забавна

От iNews

Текстовите съобщения са наложен от десетилетия начин за общуване чрез мобилните устройства. Но често думите не са достатъчни, за да се изразим добре и в тогава на помощ идва мултимедията, която прави комуникацията пълноценна и забавна.

Ето пет начина за експресивен чат с инструментите на популярния месинджър Viber:

1. Изкриви реалността си

Добавената реалност (AR) е чудесен начин да въведем магия в снимките и видеата си и да "изкажем” по-добре това, което чувстваме. Може да си под вода, да си сладко животно или страшно чудовище, да бълваш огън или да си в облаците, толкова е забавно!

Всичко това е възможно благодарение на комбинация от технология за разпознаване на лице и креативността на AR. Във Viber някои от филтрите са създадени от глобални организации и каузи като Световния фонд за дивата природа (WWF),Световната здравна организация (WHO), предоставяйки достъпен начин да изразим подкрепата си за тях.

За да активирате Viber филтри, стартирайте камерата на приложението от началния екран или от някой чат и избери филтър, като натиснете иконата за камера (призрак). Направете снимка или клип и натиснете изпращане.

2. Създай GIF

Точно както снимката казва повече от хиляда думи, GIF-овете вероятно изразяват повече от хиляда снимки. Има моменти в живота, които заслужават да се запаметят в GIF-ове да се препращат отново и отново, само защото са страхотни.

Когато заснемате видеоклип на приятел, който прави задно салто, или начина, по който кучето щастливо тича към вас, можете лесно да го превърнете в GIF файл. Добавяте надпис, за да подсилите впечатлението или вълнението и да решите дали искате GIF-а да се повтаря непрекъснато, обърнат или с различна скорост. Кой знае, може да се превърне в следващото световно известно меме, което всички използват, но на първо място със сигурност ще зарадва приятелите ви.

Натиснете иконата на камерата от началния екран или изберете чата, в който искате да изпратите GIF, натиснете камерата и след това GIF, а после го заснемате. Преди да изпратите, ще можете да добавите  ефекти като двойно по-голяма скорост, забавен каданс и др. GIF файловете могат да се записват и в режим на селфи.

3. Придържай се към темата

Стикерите са най-удобни, когато искате да кажете нещо, без всъщност да пишете или да говорите изобщо. Все пак трябва да потърсите правилния стикер.

Лесен начин да решите този казус е като създадете свои собствени стикери. Във Viber това е супер лесно и изисква само малко въображение и креативност. Можете да превърнете приятелите си в стикери с техните най-използвани фрази или да направите своя домашен любимец знаменитост със стикер, разпространяващ сладост по целия свят.

Просто натиснете иконата на стикер във всеки чат, изберете "плюс” и после "Създай стикери”. Процесът е супер лесен: избирате снимки, автоматично изчиствате фона, украсявате – и готово! Насладете се на новите си стикери. Можете да направите стикер пакета публичен, така че всеки да го ползва, или да го имате само за себе си и най-близките.

4. Край на обикновените снимки

Да се правиш на шантав е една от най-забавните дейности онлайн, особено когато е сред любимите хора. Най-лесният начин да направите деня си по-щур е да започнете със селфи, което да нарисувате. Можете да подобрите веждите си, да сложите превръзка за очи или просто да добавите мустаците, които може би никога няма да имате в реалния живот.

Отворете някой чат, изберете снимка от галерията си, натиснете иконата на молив – добавете стикери, текстове или просто рисувайте върху снимката си. Можете също да заснемете нова снимка и да я редактирате преди да я изпратите.

5. Смени пейзажа

Най-добрите приятели и членове на семейството заслужават малко повече от обичайната обстановка, в която провеждате разговорите си. Можете да изберете различен фон за чатовете си, който ще отговаря по-добре на начина, по който общувате.

Една от възможностите е просто да добавите любимата ви снимка заедно, за да ви напомня за невероятната ви връзка всеки път, когато искате да си кажете нещо. Друг вариант е да създадете нещо специално, като драскулка или колаж от най-добрите ви снимки. Във Viber можете да използвате и фоновата галерия.

Просто изберете групов чат (или личен), отидете на "Инфо за чат и настройки” и натиснете "фон”. След това изберете фон от наличната галерия или добавете персонализиран от галерията или камерата си.

Източчник: Technews.bg

Водещи

Най-четени