Софиянци ще плащат водата и през смартфона 15.12 | 11:43

„Софийска вода” въвежда нова възможност за плащане чрез QR-код

От Георги Георгиев

От месец декември 2012 г. клиентите на "Софийска вода” ще могат да плащат месечните си сметки за вода през мобилните си устройства чрез QR-код, съобщават от дружеството.

Кодът, който трябва да бъде сниман, се намира на лицевата страна на хартиената фактура, в горния ляв ъгъл.

Клиентите могат да използват услугата като сканират кода с мобилните си устройства и направят регистрация на приложението Cellumpay, което може да бъде свалено от Play Store, App Store, Marketplace или чрез Cellum.bg . Мобилните устройства трябва да работят под iOS 4.2 или по-нова версия; Android 2.2.1 или по-нова версия; или Windows Phone 7.5.

След регистриране на приложението Cellumpay е необходимо да се направи и регистрация на кредитна или дебитна карта. Заплащането на сметките за вода става след сканиране на кода от фактурата и нареждане за извършване на плащане.

Парична транзакция може да бъде извършена само след въвеждането на шест буквено- цифрен код, което гарантира висока сигурност на регистрираните дебитни или кредитни карти.

Отрицателни, нулеви и по-малки от един лев стойности на фактури не могат да бъдат заплащани от клиентите на "Софийска Вода” АД чрез Cellumpay.

Водещи

Най-четени