Apple чупи рекорди - продала е половин милиард iOS устройства 24.01 | 11:49

За последните 3 месеца компанията е продала свое устройство на всяка секунда

От Ивайло Коралски

Apple разпространи финансовия си отчет за първата четвърт на фискалната 2013 година и в него не се забелязват никакви изненади.

Приходите са в размер на 54,5 милиарда долара, докато чистата печалба възлиза на 13,1 милиарда от същата валута.

В рамките на първото тримесечие на фискалната 2013 година Apple е продала 47,8 милиона iPhone-а, 22,9 милиона iPad-а и 12,7 милиона iPod-а.

Любопитен за отбелязване факт е, че за споменатия по-горе период, компанията е продалата по едно свое устройство на всяка секунда. Apple разкрива също, че общото количество продадени iOS устройства до момента възлиза на половин милиард.

Числата, посочени от фирмата, са рекордни за нея, но инвеститорите са очаквали още по-големи приходи. Това е и причината акциите на Apple да паднат с 10% веднага оповестяването на финансовите резултати.

Друг проблем за Apple са по-ниските от очакваните продажби на компютрите Mac, предвид факта, че на пазара беше пуснат новият iMac. Компанията е продала 4,1 милиона устройства, спрямо 5,2 милиона за същия период на предходната година.

В рамките на финансовия отчет обаче се отбелязва, че Apple е изпитвала трудности в производството на новия iMac и от там идват незадоволителните резултати.

Водещи

Най-четени