Facebook ще пуска умни очила за лицево разпознаване 26.02 | 15:27

В момента се обсъжда има ли право компанията да пусне на пазара такъв продукт

От iNews.bg

Първите "умни" очила на Фейсбук може да бъдат снабдени със система за лицево разпознаване, съобщи сайтът BuzzFeed, предаде БГНЕС.

Андрю Босуърт – вицепрезидент на компанията, отговарящ за допълнителната и виртуалната реалност, заяви, че в момента се обсъжда въпросът дали Фейсбук има право да предлага умни очила с приложение за лицево разпознаване. Окончателно решение все още не е взето. Освен това законите в една или друга държава може да лишат компанията от тази възможност.

От Фейсбук смятат, че технологията за лицево разпознаване при умните очила я очаква голямо бъдеще. Устройството може да разпознае някого на събитие, ако човек си е забравил името или е изгубил зрението си.

Въпреки че компанията твърди, че ще направи продукта максимално защитен, технологията за лицево разпознаване предизвиква опасения сред обществеността.

През 2020 г. съдът в щата Илинойс разпореди да бъдат изплатени 650 млн. долара за многобройни нарушения, свързани с функцията за отбелязване на снимки във Фейсбук.

Умните очила, които компанията разработва съвместно с марката Ray-Ban, ще бъдат представени до края на годината. Все още няма информация за цената им, както и затова, на кои пазари ще се предлагат.

Водещи

Най-четени