Ultra HD 4K телевизорите ще ни завладеят тотално през 2017 09.07 | 16:39

Съвършената картина е на четири години разстояние

От Ивайло Коралски

Василис Сеферидис от европейския клон на Samsung вярва, че Ultra HD телевизорите ще бъдат мейнстрийм технология през 2017 година.

В рамките на експото Futuresource Entertainment Сеферидис сравни старта на моментните HD приемници, когато в началото на техния живот едва 5% от всичките потребители в развитите пазари са посегнали към тях:

"Според нашите проучвания Ultra HD телевизорите ще бъдат мейнстрийм категория до 2017 година. Друг е въпросът дали операторите ще изчакат навлизането на технологията да достигне 5% преди да започнат да се пускат телевизионни канали в Ultra HD резолюция. За момента има добри индикации, че подобни канали ще се пуснат преди достигането на споменатите проценти."

Впоследствие Василис допълва, че количество оператори вече експериментира с U-HD продукции, описвайки моментните резултати като "естествена следващата крачка" за качеството на картината и резолюцията на въпросната.

"Ultra HD пазара ще се състави на база търсенето от потребителите и интереса на операторите и производителите на хардуер. Той неминуемо ще се състави до 2017 година."

С други думи големите телевизори в резолюция 4096 × 2304 ще наводнят и изместят сегашните 1080p телевизори след 4 години.

Към днешна дата един 4К 84 инчов телевизор се продава на сериозната цена от 50 хиляди лева.

Вярно е, че картината е повече от жива, но за същото количество финикийски знаци човек може да си купи малък апартамент...

Водещи

Най-четени