Ангелкова свиква среща с ръководството на „Астрал Холидейз“ 07.10 | 15:50

Министерство на туризма е в непрекъсната връзка с представители на туроператора и следи ситуацията, за да бъдат защитени интересите на туристите

От iNews.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква днес среща с ръководството на "Астрал Холидейз" и застрахователното дружество "Уника" АД.
Причината е обявеното прекратяване на дейността и започването на процедура по несъстоятелност на туроператора. "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД има валидна застраховка със застрахователната компания "Уника" АД. Лимитът на полицата е 700 хил. лв. и е за срок до 14.11.2019 година.
В момента се работи по изясняване на точния брой туристи, които имат договори за туристическа услуга с "Астрал Холидейз". Дружеството уверява, че пътуванията на основната част от туристите, закупили почивки, които в момента се намират зад граница са платени. Компанията информира още, че клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания. В официалната позиция на дружеството се казва, че потребителите на "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но "АСТРАЛ" не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон.
Министерство на туризма е в непрекъсната връзка с представители на туроператора и следи ситуацията, за да бъдат защитени интересите на туристите според правилата на българското законодателство.

Водещи

Най-четени