Без карантина и тест за българи, пътуващи за Белгия 01.10 | 13:00

Страната ни влиза в „зелена" зона

От iNews.bg

Белгия премести Северозападния район на България (Видин, Враца, Лом, Монтана) от "оранжева" в "зелена" зона, съобщават от МВнР. Всички български граждани, пристигащи в Белгия от тази зона не подлежат на карантина и тест за COVID-19.

Кодът на зоните се променя периодично в зависимост от епидемиологичната обстановка и препоръчваме на гражданите да потърсят актуална информация непосредствено преди предприемане на пътуване към Белгия

Припомняме ви, че считано от 1 август 2020 г. всички лица, пътуващи за Белгия, независимо от зонирането по държавите и вида транспорт, следва да попълнят не по-късно от 48 ч. преди пристигането си формуляр Public Health Passenger Locator Form, който следва да бъде изпратен по електронен. 

При нужда от съдействие, българските граждани в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия.

Водещи

Най-четени