Забраниха нудистите на плаж „Делфин” при Ахтопол 13.07 | 11:56

Новият наемател на ивицата спусна морални норми, голите туристи си искат екоплажа

От iNews.bg

За първо лято плаж "Делфин” край Ахтопол вече не е нудистки, защото има нов наемател. Тази година там има зона с чадъри и шезлонги за хора с бански и свободна зона за нудисти. На ивицата се появиха табели с призив за спазване на благоприличие, поставени от новия стопанин Данаил Влаховски.

"Плажът е за нормалните хора и не може чисто голи да се разхождат нагоре-надолу”, коментира новият стопанин пред бТВ. 

Негово е решението плажните услуги на "Делфин” да са безплатни, но само за туристи с бански, голите ще плащат такси.

От няколко дни нетърпимостта между дългогодишните нудисти на плажа и сегашният му управител ескалира. "Дори по време на комунизма такова нещо не е имало. Не е идвала милиция тогава”, негодумат голите туристи.

1945035
 
Спасителите на единствения пост пък признават, че не правят разлика между плажуващите дали са голи или облечени и са готови да спасят всеки в нужда.         

От общината в Царево обясниха, че наредба и глоби за нудизъм няма, но също не подкрепят голите туристи.

"Това, което се случва там, е, че една малка група хора вярват, че това е техният плаж. Един наемател пък вярва, че това е неговият плаж. А истината е, че ако някой трябва да претендира за собственост, това са местните хора, които вярват, че плажът е на всички”, каза кметът на Царево Георги Лапчев.

Според редовно плажуващите на "Делфин” проблемът е на път да ескалира следващите дни, когато се очаква да пристигнат много отпускари и свободно оставената зона може да не ги побере. Те настояват малкият плаж в парк "Странджа” да бъде възстановен в предишния му вид и обявен от държавата за екоплаж. 

Водещи

Най-четени