Прокуратурата свърза директно ЛиЛана с Васил Божков 03.07 | 11:19

От iNews

Прокуратурата свърза директно Лиляна Деянова, известна още и като певицата ЛиЛана, с бизнесмена Васил Божков. Това става в безпрецедентно видео, на което чрез слайдове държавното обвинение разказва за делото срещу Деянова, брат й Александър и още 5 лица. Всички те са обвинени от прокуратурата, че са организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност" за над 2.7 млн. лева в периода от 2016 до 25 април 2020 г.. Самата бивша певица и настояща бизнесдама, както и останалите подсъдими, категорично отричат каквато и да е вина, пише "Сега".

В петък трябваше да има разпоредително заседание по делото в Специализирания наказателен съд, но то бе отложено заради неявяване на един адвокат. Освен това се оказа, че двама от подсъдимите не са се запознали с материалите по делото в срок.

Прокуратурата пусна нарочно съобщение за отлагането и то очевидно, за да вкара в оборот предварително подготвеното от нея видео със слайдове по случая.

 

 

Именно в това видео е записано, че в хода на разследването били открити "доказателства за свързаност между участниците в престъпното сдружение и друг български гражданин, на който към момента по друго дело са предявени 18 обвинения". Същият е с наложени санкции по закона "Магнитски", натъртва прокуратурата.

Така за първи път държавното обвинение обвързва певицата с бизнесмена. До този момент самата ЛиЛана на няколко пъти разказваше как по време на разпитите първо са я питали за Божков.  "Кога последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на разследващите, когато влязоха в дома ми", разказваше певицата пред Апелативния спецсъд. 

Водещи