Мъск: Twitter започна да блокира фалшиви акаунти 01.12 | 11:30

Може да намалеят броят на последователите ви, предупреди Илон Мъск

От iNews.bg

Собственикът на Twitter, американският предприемач Илон Мъск, заяви, че социалната мрежа е започнала да блокира фалшиви акаунти, така че потребителите може да усетят намаляване на броя на последователите.

"В момента Twitter изтрива много спам и фалшиви акаунти, така че може да намалеят броят на последователите ви", написа Мъск в Twitter, предава БГНЕС.

По-рано Мъск съобщи, че фалшивите акаунти в Twitter ще бъдат блокирани. Той също така заяви, че социалната мрежа е решила да отложи възобновяването на продажбата на абонаменти, докато ръководството на онлайн платформата не се увери, че може да предотврати опитите на потребителите да се представят за други хора.

В края на октомври предприемачът Илон Мъск окончателно приключи придобиването на Twitter за 44 млрд. долара. Той обеща да либерализира редакционната политика на социалната мрежа, която е много критикувана за силната цензура, и да създаде съвет за модериране на съдържанието, а докато съветът не заработи, да не взема глобални решения относно редакционната политика или възстановяването на блокирани акаунти. Мъск също така предупреди, че социалната мрежа "ще прави много глупости" в близко бъдеще. Компанията възнамерява да "запази това, което работи, и да промени това, което не работи".

Водещи

Най-четени