Кирил Петков и Виолета Комитова с нови разкрития за "Автомагистрали" 17.06 | 16:16

Министърът на икономиката и министърът на регионалното развитие със съвместен брифинг

От iNews

Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, за да дадем нова информация за дружеството "Автомагистрали". Мотивът ни не е само да сме сигурни, че обществените поръчки са направени по сигурен начин, а и да има компонент за икономическо развитие.

Това коментира министърът на икономиката Кирил Петков на съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

"Завършихме проектите за "Автомагистрали". Година и половина, след като е трябвало да бъдат изпълнени договорите за свлачища имаме само едно изпълнено - това за Рилския манастир. Останалите са на ниво "проект", обясни Комитова.

"Същата схема е и с магистралите, както със свлачищата. Прескочени са обществените поръчки, цените на всяка услуга са били определяни по оферта на фирмата, която ще изпълнява. Цените в строителството се определят с много планове, чертежи, сметки, процедури. Фирмите сами са си определяли цените, има приет огромен инвестиционен риск, няма проектна готовност и към днешна дата не може да се започне строеж. Всичко това е разрешавано от директора на "Автомагистрали" Стоян Беличев", каза още регионалният министър.

"Аз съм в особени отношения с него, пишем си писма, решили сме да се разделим цивилизовано, но засега не успяваме. Аз не се отказвам от него, ще се разделим по някакъв начин", допълни Комитова.

 

Водещи

Най-четени