Само за жени! 30 неща, които трябва да направим преди 30 14.03 | 14:31

Изпълнили ли сте целия списък?

От Деси Николова

Казват, че годините между 20 и 30 са определящи за това какъв ще бъде животът ни.

Тази възраст е щура, но покрай грешките и приключенията, трябва да успеем и да съзреем. Има куп неща, които е добре всеки от нас да е направил, преди да навърши 30 години.

Популярната блогърка Мария Василева е съставила списък с 30 от тези неща, специално за рубриката "Мъжката и женската гледна точка" на Jenite.bg.

Ето какво включва интересната листа:

1. Преди да навърши 30, една жена трябва да се научи да се предизвиква. Да живее с и от адреналин. Да заобича риска. Иначе казано, да преодолее страховете си. 

2. Да си намери хоби. Не само, че след тежък работен ден или седмица е хубаво човек да има нещо любимо за отмора, но и защото хобитата са супер тема за малки и големи разговори, срещат те с интересни хора. И те правят по-интересна.

3. Да се научи да танцува. В моето съзнание жените са (сме) извор на живот, на енергия, на страст, на любов... Не се сещам за по-добро изразно средство от танца.

4. Да тренира чувството си за хумор. Тук е важно да спомена, че хуморът е заразен. Ако имаш готини, весели приятели, чувството за хумор си идва естествено. Важно е да се тренира и самоиронията. 

5. Да говори пред публика. Малко умения са по-важни от умението да говориш добре - спокойно и убедително. Ако не се чувстваш комфортно в тази роля, намери начин да го тренираш: курсове, книги, лекции. Цял живот ще ти се налага в различни ситуации да защитаваш мнението и интересите си. И трябва да го правиш добре.  

Останалата част от списъка "30 преди 30" можете да прочетете в Jenite.bg

Водещи

Най-четени