Бареков: "Призракът на "Султан" Ердоган броди из Европа 09.03 | 14:47

"Сделката с Турция е убийствено лоша - ние ги лъжем, че ще ги приемем в ЕС, те ни лъжат, че ще спрат имигрантите"

От iNews.bg

"Вместо да защитим нашите външни граници, ние си плащаме на разбойниците да ни пазят и ще ги насърчим да газят демокрацията. Това каза евродепутатът от ЕКР Николай Бареков в дебат за срещата на върха ЕС-Турция относно бежанската криза, която се проведе в Брюксел на 7 март.

В Страсбург тази сутрин евродепутатите  разискваха предложенията за намаляване на притока на нелегални имигранти към Европа, очакванията за следващата среща на върха на 17-18 март и  споделиха вижданията си относно подготвяното споразумение с Турция.

"Сделката с Турция е убийствено лоша сделка - ние ги лъжем, че ще ги приемем в Европейския съюз, те ни лъжат, че ще спрат имигрантите", подчерта българският евродепутат. "Няма никакъв шанс тоталитарният режим на Ердоган да стане част от Европа. Турция е в Азия, не в Европа. Ислямът не е част от европейската култура, от европейския континент", категоричен е Бареков и като бивш журналист попита защо никой от европейските лидери не каза в очите на Давутоглу, че бруталната атака срещу вестник "Заман" е престъпление срещу човечеството.

По думите му "призракът на "Султан" Ердоган броди из Европа и в други полутоталитарни европейски държави, като България и Унгария".

"Слабият и безпомощен Европейски съюз превърна Ердоган от създател на проблема "Ислямска държава" в наш спасител", заяви Бареков и предупреди, че "грешката на г-жа Меркел ще струва скъпо не само като пари".

В пленарния дебат участваха министър Жанин Хенис-Пласхарт от холандското председателство на Съвета и заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис.

Водещи

Най-четени