Нападателите на инкасо в столичен мол стреляли с „Калашников” 22.02 | 16:53

При обира бяха откраднати около 100 хил. лв

От iNews.bg

Инкасо автомобилът в столичния мол на бул. "Цариградско шосе” е бил нападнат с автомати "Калашников”, съобщиха от фирмата оператор "ВИП Секюрити”.

Въоръженият обир беше извършен малко преди 11 ч. днес в едно от подземните нива на паркинга на мола. При инцидента няма пострадали, задигната е пратка с пари, по първоначална информация около 100 хил. лв.

 

"При излизането от търговското пространство на паркинга четирима въоръжени с огнестрелно оръжие нападатели атакуват нашия служител. Нападателите произвеждат изстрели срещу инкасо автомобила с автомати "Калашников”, а други нападат охранителя в гръб, повалят го на земята, взимат пратката, качват се в автомобил и потеглят. Охранителят стреля на свой ред и пука гумата на автомобила, с който нападателите успяват да избягат”, съобщиха от "ВИП Секюрити".

 

Според компанията престъплението е извършено с особена наглост поради факта, че се случва на място, което е наситено с камери, и е особено опасно, тъй като е използвано сериозно оръжие – автомати "Калашников”.

 

"Освен това нападението се случва в активната част на деня в един от най-популярните търговски и офис центрове в столицата. Като компания, която осигурява сигурността на територията на целия мол, можем да дадем информация за монтираните камери, които са близо 200. Благодарение на това вече сме предоставили детайлна информация за автомобила на нападателите на разследващите органи и всички допълнителни данни във връзка с разследването на инцидента”, твърдят още от фирмата.

 

По тяхна оценка инкасовият екип е действал в пълно съответствие с вътрешните правила и процедури на компанията и е предприел най-добрите възможни мерки за ограничаване на щетите и избягването на човешки жертви.

 

Уточнява се още, че никой от членовете на екипа не е пострадал.

Към момента на инцидента служител от екипа е задействал паник бутона, като на сигнала са реагирали мобилни патрула на "ВИП Секюрити”, но цялата ситуация се е разиграла в рамките на секунди.

Открадната е само една пратка от търговски обект, останалите пратки на клиенти от мола са невредими. Точният размер на открадната сума се установява.

 

"Вътрешните правила и процедури на компанията поставят в случай на инциденти на първо място защита на човешкия живот. Задействани са всички механизми за установяване на извършителите и съдействие на органите на реда”, казват в заключение от "ВИП Секюрити”.

Водещи

Най-четени