Възрастното семейство в Шумен убито от внука 26.11 | 15:03

21-годишният е арестуван, признал е сам вината си и мотивът - пари

От iNews.bg

За 36 часа беше разкрито двойното убийство в Шумен. Като обвиняем е привлечен внукът на възрастното семейство, което беше открито мъртво в понеделник във вилната зона на града. Мъжът, който е на 21 години, е задържан в дома си, като не е оказал съпротива, съобщи БНТ. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянно задържане под стража.

Мотивът за жестокото убийство е пари, обясниха от прокуратурата и полицията. След убийството той взел 700 лева от дома на възрастните хора, а после от банкови карти изтеглил още 500 лв.

След като те не му дали доброволно парите, той един по един ги завел на вилата, където с метален лост ги умъртвил. Оръжието на престъплението захвърлил в междублоково пространство, но след залавянето му показал на разследващите мястото, където оставил металната тръба с дължина 65 сантиметра. За да стигнат до него са разпитани и 20 души.

Младежът не е осъждан, но има данни за пристрастяване към хазарт.

"На този етап, в качеството на обвиняем, не е дал обяснение, но в оперативните беседи е признал много факти, обстоятелства с извършване на престъплението, включително и начинът, по който го е извършил, по начина, по който са се отзовали двамата възрастни на мястото", каза за БНТ окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Водещи

Най-четени