Балканско първенство по планинско бягане идва в Смолян 13.03 | 21:19

Градът е избран за домакин на проявата

От Цанка Донкова

Балканско първенство по планинско бягане ще се проведе в Смолян. Градът е одобрен за домакин на състезанието, съобщават от пресцентъра на общината.

Решението е било взето на конгреса на Балканската асоциация по лека атлетика в София. Първенството, което ще е за юноши и девойки, ще се проведе на Смолянски езера на 11 юни тази година и ще е една репетиция преди Световната купа – Смолян - 2015. Състезанието ще се проведе за първи път за тази възрастова група.

На заседание на Световната асоциация по планинско бягане през януари т.г. град Смолян е бил избран за домакин на Х-тата Световна купа по планинско бягане през месец юни 2015 г. Заседанието е било проведено в Монако, а България е била представена от Галя Пухалева, която е член на Съвета на Световната асоциация по планинско бягане.

Община Смолян е дала заявка за домакин на Световната купа по планинско бягане през декември 2013 г. Тогава 50 състезатели от цялата страна са участвали в състезанието по планинско бягане, което организира община Смолян и Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/. Проявата е била посветена на Празника на смилянския фасул и се е провела в с. Смилян.