Малолетни задигнаха 110 лв. от възрастен мъж, полицията ги хвана 29.01 | 17:50

След като били заловени, на ограбения са били върнати 36.50 лв., останалите били изхарчени

От iNews.bg

В хода на работата по досъдебно производство, под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив, служители на РУ – Труд при ОДМВР – Пловдив са установили извършителите на грабеж над възрастен жител на с.Рогош - четири малолетни деца, на възраст от 9 до 12 години.

Сигнал за престъплението спрямо 84-годишен мъж е подаден вчера около 16 часа, в дежурната на РУ – Труд . Според съобщението, неколцина спрели на улица в с. Рогош пострадалия, хванали го за ръцете като го обездвижили и отнели от джоба на панталона му 110 лева. В резултат на предприетите незабавни  оперативно-издирвателни действия, няколко часа по-късно, били задържани четирима  малолетни  – три момчета и едно момиче. Две от тях са на 12 г., а другите на 9 и 11 г. Част от отнетата сума – 36,50 лв. е възстановена, а останалите пари били похарчени. Установено е, че след грабежа малолетните отишли с автобус до Пловдив, после се върнали в с. Рогош с такси.

Предстои делото да бъде изпратено по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Водещи

Най-четени