Разумната дата за избори е 2 април, смята Христо Иванов 24.01 | 11:27

Според него след 2 април се отива „много нататък във времето“ и има отклоняване от предвидените в Конституцията срокове.

От iNews.bg

Разумната дата за избори е 2 април, смята председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов. Той коментира пред журналисти в кулоарите на парламента възможната дата за предсрочен парламентарен вот, след като по-рано днес БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

Според Христо Иванов след 2 април се отива "много нататък във времето" и има отклоняване от предвидените в Конституцията срокове.

По-рано във вторник държавният глава Румен Радев заяви, че ще разговаря с Централната избирателна комисия (ЦИК), след което ще вземе решение за датата на вота. В парламента се очаква изслушването на председателя на ЦИК Камелия Нейкова във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори, включително резултатите от извършените тестове с хартията за машинно гласуване. Точката беше включена като втора в дневния ред по предложение на председателстващия заседанието заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ-СДС). 

Водещи

Най-четени