Уволнения за полицаите, които купонясваха край Сандански 19.02 | 18:09

Събраните при проверката доказателства им навличат най-тежкото дисциплинарно наказание

От iNews.bg

Четиримата полицаи , които са празнували в заведение в местността " Попина Лъка" над Сандански, ще бъдат уволнени. Събраните от предварителната проверка доказателства са основание за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание, според областния директор на МВР, съобщава БНР.

След като в социалните мрежи бяха разпространени клипове от частно парти, организирано от горски служител, в което бяха разпознати и полицаи, старши комисар Дойчин Дойчинов разпореди незабавна проверка. По време на извършването ѝ са събрани данни за "извършено тежко нарушение на противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър, както и на служебната дисциплина ", се посочва в доклада от проверката. 

Съобразно разпоредбите на Закона за МВР е разпоредено образуването на дисциплинарни производства срешу четиримата полицаи , в хода на които ще бъдат извършени всички процедурни действия и събрани необходимите доказателства за налагане на най- тежкото наказание- дисциплинарно уволнение. 

Все още не е ясно какво наказание ще бъде наложено на горския служител, организирал частното парти. 

От Регионалната здравна инспекция са изготвили актове за нарушения на противоепидемичните мерки, които ще бъдат връчени на участниците в партито и на собственика на заведението.

Водещи

Най-четени