Николова: Жандармеристи пазят машините за гласуване 05.03 | 14:17

Те следят стриктно и кой влиза в склада, където се съхраняват, отбеляза тя по време на парламентарния контрол

От iNews.bg

Охраната на машините за гласуване е осигурена от МВР, в момента сили на жандармерията пазят обекта, в който се съхраняват техническите устройства и контролират достъпа до него.

Това остана ясно от участието в петъчния парламентарен контрол на вицепремиера Марияна Николова, натоварена от правителството с отговорността по организацията на предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на БГНЕС.

Въпросът към нея бе отправен от депутати от БСП, които поискаха да разберат вярна ли е появилата се в публичното пространство информация, че машините за гласуване се охраняват от частна фирма, както и че до тях са имали достъп криминално проявени лица. От парламентарната трибуна Николова увери, че има списък от ЦИК, където фигурират имената на единствените хора, упълномощени с достъп до устройствата, които са били проверени от органите на реда.

Вицепремиерът припомни, че машините за гласуване се съхраняват в самостоятелно складово хале на логистичен център, намиращ се в район "Искър" в София. Охрана на сградата е подсигурена с денонощни постове, увери още Николова и подчерта, че достъпът до нея ограничен и контролиран.

Най-четени