Психолог:Шесторното убийство в Нови Искър не е извършено заради любов 13.01 | 11:51

Росен Ангелов години наред не е бил открит, тъй като институциите не работят добре, добави той

От iNews.bg

"Не искам хората да остават с впечатлението, че шесторното убийство в Нови Искър е извършено заради любов. Любовта не води до смърт. Това със сигурност не е любов, това е фатално привличане". Това каза пред Бтв.психологът Росен Йорданов.
 
"Не бих могъл да се впусна в детайлно разглеждане на мотивите, тъй като не получих никаква информация какво може да накара един човек да го извърши. Със сигурност не е любов, може би е виждал някаква спасителна нишка за живота си, някаква екзистенциална фатална връзка, която да му даде възможност да прекара останалата част от живота си по някакъв начин, може би е имало съвсем други неща. Не бих нарекъл това чувство любов”, обясни той.
 
"Нямам обичайните съмнения относно авторството на това престъпление, допускам, че това е човекът, който е причинил смъртта на тези хора. Опитът ми от години обаче ми показва, че понякога на обществото е трудно да обясниш защо и как", допълни психологът.
 
Според него в обществото са се породили множество въпроси, тъй като информацията, която е излизала от МВР, е била леко хаотична.
 
"Не мисля, че е работа на шефа на следствието или на главния секретар да обясняват мотивите, защото те не са експерти по психология. Тази политика - че един човек ще трябва да обяснява всичко, води до това хората да си задават много въпроси и да не им е ясно защо се е случило, как се е случило, защо се включва армия в издирването на човек”, заяви Росен Йорданов.


 
По думите му макар и с присъда, Росен Ангелов години наред не е бил открит, тъй като институциите не работят добре.
 
Според него цялата система трябва да се реорганизира така, че там да работят по-мотивирани и по-кадърни хора. МВР отдавна е в хватката на политиците, там големите назначения се правят с гърбове от политици, заяви психологът.

Водещи

Най-четени