Костадин Ангелов разярен, след като изгледал няколко пъти материал по БНТ, иска оставки 31.10 | 19:40

Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска болница, написа здравният министър

От iNews.bg

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина в дома си заради контакт с премиера, който е с положителен тест за коронавирус, се разгневи заради репортаж на обществената телевизия. В него столична болница отказва да приеме пациент с доказан COVID-19, който е докаран от линейка пред входа.

"Изгледах няколко пъти материала на БНТ "Как минава едно дежурство по време на COVID-19”. Министерството е казало още в началото на пандемията "тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация”. Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници”. Няма да стане!”, написа в профила си в социалната мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение, заявява още проф. Ангелов.

"За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница”, но без публично финансиране”, заявява още здравният министър.

Най-четени