Обещават 250 лева минимална пенсия от другото лято 14.11 | 14:19

От повече пари ще могат да се възползват около 800 хил. пенсионери

От iNews.bg

От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева. Това са се договорили ГЕРБ и "Обединени патриоти" на политически съвет на управляващата коалиция с участието на премиера Бойко Борисов, съобщава БНР.

Политическият съвет, в изпълнение на заложените в програмата за управление приоритети, е решил минималната пенсия да стане 250 лева от началото на юли 2020-а година, като това ще обхване близо 800 000 пенсионери.

Другото постигнато решение е за децата от уязвимите групи на възраст от 4 до 6 години възраст включително, държавата да заплаща таксата за детската градина. Критерият ще е свързан с доходите и всяка община ще определя тези деца, които ще получат безплатна детска градина. Този период обхваща и предучилищната възраст.

Държавата ще открие и фонд в следващите три години, в който ще се заделят по 70 млн. лева за строителството на детски градини и ясли там, където е необходимо, 

От 1-ви януари 2020-а година първият ден от болничния няма да се заплаща и остава за сметка на гражданите. Това, според управляващите, е опит за спиране на злоупотребите с фалшивите болнични.

Водещи

Най-четени