Пращаме палатки и одеяла на бежанците в „Идомени“ 11.03 | 16:58

По разпореждане на премиера България изпраща хуманитарна помощ на критичната гръцко-македонска граница

От iNews.bg

По разпореждане на премиера Бойко Борисов България ще предостави хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите на гръцко-македонската граница. Страната ни ще изпрати в лагера при ГКПП "Идомени" на гръцко-македонската граница палатки, легла, одеяла и отоплителни материали. Правителството предприема този акт вследствие на официална молба за помощ от страна на Гърция, получена чрез Министерство на външните работи.

Необходимите на мигрантите стоки се осигуряват от Министерство на земеделието и храните и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР.

Към момента на гръцко-македонската граница край "Идомени" са блокирани хиляди жени, деца и мъже, припомнят от правителствената пресслужба. Заради проливните дъждове и лошите условия на живот са необходими спешни мерки за предотвратяване на хуманитарна криза в импровизирания лагер.

България не веднъж е изразявала позицията си за подкрепа и солидарност към съседните ни страни, като в същото време призоваваме да бъдат спазвани всички ангажименти и задължения по опазване на границата и придвижването на мигрантите по надлежния ред.

Водещи

Най-четени