Десетки кучета живеят в адски условия в "къща на ужасите" в квартал Бояна 20.10 | 10:30

Някои от животните са затворени по 24 часа в къщата. Ходят върху собствените си изпражнения, които са образували пласт с височина около метър

От iNews.bg

Десетки кучета са наблъскани като в затвор в двор на улица "Панайот Николов" 11 в столичния квартал Бояна. Някои от тях са затворени по 24 часа в постройка и живеят върху пласт от фекалии, висок около един метър. Животните вият денонощно и дори се самоизяждат, казаха пред Нова телевизия съседи. 

Незаконният кучкарник е на Кристиян Топалов. Хората твърдят, че той отглежда десетки кучета, затворени по 24 часа при ужасни условия, каза водещият на "Здравей, България" Виктор Николаев.

Животните се нападат взаимно заради системно недохранване, добавя колежката му Лора Инджова. Съсед на човека, който отглежда кучета в двора си, каза, че дъщеря му е била гонена от озверелите песове. Детето дори си изкълчило крака. То било стресирано и доста време след това не е искала да излиза на детската площадка, която на няколко метра от жилищния блок. Момичето сънувало кошмари. 

Доскоро едно от животните се мъчеше и денонощно виеше, разказва майката на гонената от кучета Ема. 

"През лятото не можем да спим. Мирише ужасно от къщата, тъй като тя е превърнат в сметище. Кучетата вероятно са над 30 и денонощно вият", разказва жената. 

Те се самоизяждат, добавя тя.

"Първата преписка, която съм подал, е през 2007 г. Кучетата излизат на детската площадка, плашат децата", каза пък Бойчо Делевски.

"Някои от животните са затворени по 24 часа в къщата. Ходят върху собствените си изпражнения, които са образували пласт с височина около метър", добавя негов съсед. 

"Направихме множество проверки. Изпратихме молба до Софийската районна прокуратура да започне производство срещу човека, отглеждащ кучета, които се самоизяждат", каза заместник-кметът на район "Витоша"  Кънчо Кънев.

Прокуратурата отказа да повдигне обвинение на човека, защото не можело да се докаже, че животните страдат, каза още той.

Заб: Снимаката е илюстративна

Водещи