Комисия по ревизията изслушва Теменужка Петкова 28.04 | 19:00

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова и изпълнителния директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов - на кръстосан разпит в парламента

От iNews.bg

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова и изпълнителния директор на "Булгартрансгаз"  Владимир Малинов - на кръстосан разпит в парламента.

Двамата бяха повикани от временната комисия за ревизия на работата на правителството в последните 10 години. А конкретният повод -  Газопроводът "Балкански поток".

Третото заседание на Комисията бе проведено на висок тон. Основната тема бе "Балкански поток". Депутати от различни парламентарни групи, председателят на комисията Мая Манолова и самата Теменужка Петкова влязоха в разгорещен диалог.

Според министъра в оставка не може да се говори за злоупотреби по проекта "Балкански поток", а цялата необходима информация ще бъде предоставена.

Изпълнителният директор на "Булгартрансгаз"  Владимир Малинов заяви, че проектът е бил изцяло в интересите на държавата и е бил реализиран в пълен синхрон с европейското законодателство.

Спорен въпрос се оказа предоставянето на информацията от страна на Министерството на енергетиката на дигитален носител, като разговорите продължават.

В комисията днес за изслушване са поканени и министърът на регионалното развитие в оставка, както и директорите на "Автомагистрали" и  Агенция "Пътна инфраструктура".

Водещи

Най-четени