Ченгета ще мерят чашките на студентите на 8 декември 06.12 | 17:03

Засилено полицейско присъствие по пътищата и курортите за празника

От Кристиан Костурков

Ченгетата почти буквално ще мерят чашките на празнуващите 8 декември студенти. Според съобщение на МВР в периода 7-11 декември се предприемат превантивни мерки за гарантиране на сигурността и спазването на реда по курорти и пътища. За да не се допускат инциденти, засилено полицейско присъствие ще има включително и около отделните ресторанти, барове и увеселителни заведения, както и около хотелите. Така, при евентуален проблем, униформените ще могат да реагират веднага. Повече ченгета ще има и по пътищата.

Между 7 и 9 декември пък са планирани и специализирани полицейски операции, в рамките на които екипите ще следят и за продажба на алкохол без бандерол и на стоки с неясен произход. С превантивна цел са проведени и срещи със собственици и управители на туристически, питейни, увеселителни и други организирано посещавани обекти, на които са обсъдени възможните рискове от престъпни посегателства. Дадени са им и препоръки за повишена бдителност и бързо подаване на сигнали до органите на реда в случай на проблем, за да могат полицаите да се намесят навреме и адекватно. В срещите са участвали и служители на пожарните служби в съответния район. Специално внимание ще бъде обърнато на курортите, където традиционно празнуват студентите.

Активно ще е полицейското присъствие и по пътищата. Акцентът в акцията КАТ ще е проверка на водачите, които шофират след употреба на алкохол, наркотични вещества или такива, които нямат книжки. Ще се следи и за неизправни технически автомобили. В случай на усложнени метеорологични условия пък своевременно ще се въвежда временна организация на движението, съгласувано със стопаните на пътя. При необходимост трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Най-четени