Божков откупил на свободния пазар антики от "запорираната" си колекция 06.07 | 18:18

Това обяви самият той

От iNews

Хазартният бос Васил Божков обяви, че е откупил на свободния пазар няколко предмета от колекцията си антики, които прокуратурата иззе в България, смятайки ги за незаконно притежавани.

Неколкократно прокуратурата описва и иззема хиляди артефакти от дома и офиса на Божков като беше заявено намерението да бъдат привлечени експерти от чужбина, за да установят културно-историческата и финансовата стойност на колекцията, принадлежаща, според прокуратурата, на българската държава.

В съобщение миналата година от прокуратурата показаха и снимки и видео на иззетите предмети от офиса на Божков, които се съхраняват в Националния исторически музей. Това стана в отговор на твърденията на бизнесмена, че един от ритоните му е бил предложен за продажба на свободния пазар. Въпросният ритон обаче така и не беше показан пред медиите, за да се разсеят съмненията, подклаждани от бизнесмена.

Днес Божков каза, че така и не е успял да откупи повторно ритона, но си е върнал няколко други от иззетите антики. Той увери, че ще ги върне в България и тогава ще ги покаже. Добави, че планира да се прибере веднага след изборите на 11 юли, когато очаква партията му "Българско лято" да стане водеща политическа сила. Ако Божков стане депутат, той ще се ползва с имунитет. Социологическите проучвания обаче на този етап не виждат "Българско лято" сред участниците в следващия парламент.

Водещи

Най-четени