Росен Петров: Съюз с ГЕРБ е невъзможен 01.06 | 18:18

Безспорно е, че Бареков е изнесъл на свой гръб кампанията на ББЦ, каза той

От iNews.bg

Росен Петров коментира въпросите, които изникват след евроизборите. В "Предаването на Карбовски" той заяви, че по време на кампанията с Николай Бареков са посетили места, където политик не е стъпвал и е потресен. Твърди, че е било трудно да убедят хората да гласуват за ББЦ, но е горд с резултатите.

На въпрос дали иска да се състоят предсрочни избори, Петров беше категоричен, че това трябва да се случи. Пошегува се, че на Димитровден би било най-подходящо - тогава според старите български традиции се наемат нови ратаи и чираци за цялата година. Засега е скептичен, че избори ще се случат тогава и като пречка посочи "наглостта на БСП".

Кой е финансовият гръб на ББЦ и защо са им били нужни 35 хил. наблюдатели, на тези питания Петров отговори така: "Не съм касиер на партията, има Сметна палата, която се занимава с тези въпроси. 35 хил. наблюдатели бяха нужни, за да не ни откраднат бюлетините".

Росен Петров за пореден път отрече ДПС да са спонсорирали кампанията и потвърди, че Николай Бареков е използвал собствените си спестявания, които си е изкарал сам, а не ги е взел, както са сторили ГЕРБ, БСП и ДПС.

Третият в листата на ББЦ заяви още, че съюз с ГЕРБ е невъзможен. Това би означавало да се самообесим. Никой от нас (ББЦ) не е толкова безчестен, аргументира се Петров.

За себе си признава, че не е прагматичен, но се надява около него да има практични хора, които да го връщат на земята.

Помолен да направи оценка на Николай Бареков, бившият водещ заяви, че той е "самонаправил се" и леко егоцентричен, но последното е характерно за всеки, който е бил в телевизия. Безспорно е, че Бареков е изнесъл на свой гръб кампанията на ББЦ, каза Петров.

Най-четени