Филип Попов: БСП ще търси разговор с г-н Николов за приоритетите и политиките 31.07 | 12:20

Кой ще е министър-председателят, ако няма твърде неприемливи лица, не е от такова голямо значение, стига този премиер да приеме приоритетите, за които разговаряхме, заяви той

От iNews

"Решихме да поканим кандидат-премиера в парламентарната група, за да видим дали той ще поеме ангажимент към политиките, които договорихме с партията. За нас е важен напредъкът, който постигнахме по приоритети и политики по време на преговорите с ИТН. Кой ще е министър-председателят, ако няма твърде неприемливи лица, не е от такова голямо значение, стига този премиер да приеме приоритетите, за които разговаряхме. Затова ще търсим и среща с г-н Николов от ИТН."
 

Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Филип Попов по Нова телевизия.


Той уточни, че с БСП не е било коментирано името Петър Илиев с БСП.


Депутатът каза още, че едва когато се ясни имената от проектокабинета може да бъде дискутирана подкрепата на левицата, както и че това ще се случи след обсъждане в Национален съвет на БСП. Попов допълни, че не е нужно да се избързва с "червени линии" преди да са ясни имената на министрите.


На въпрос дали от БСП ще търсят писмено споразумение с ИТН, социалистът отговори: "Търсим формулата за приемане на писмени гаранции, че политиките, които са дискутирани в съвместните групи в Народното събрание с ИТН, ще бъдат ангажименти в следващия парламент".


Относно това дали БСП може да реализира третия мандат, при условие, че не успее да се състави кабинет и Радев връчи мандата на левицата, Попов заяви, че от БСП имат готовност, но и Националният съвет трябва да се произнесе в такъв случай. "Сега сме в началната фаза на рулетката, нека да не бягаме пред вятъра", призова Попов.

 

Водещи