Всеки втори по улиците в Сливен – нарушител 12.03 | 15:42

Засилени проверки на местната полиция за техническа неизправност и промяна в конструкцията на автомобилите

От iNews.bg

Служители на Териториална полиция и участъци "Надежда”, "Петолъчка” и "Запад” при РУ- Сливен извършват ежеседмични операции по спазване на Закона за движение по пътищата. Акциите са в рамките на три часа, на различни места в града и в различен часови диапазон.

Вчера на булевард "Банско шосе”, срещу сградата на КАТ, бяха проверени 130 автомобила и 190 лица. За времето от 14:00 до 17:00 часа полицейските служители са констатирали 70 нарушения на ЗДвП, като всеки втори проверен е бил в нарушение. Операцията е насочена към контрол и установяване на водачи, които са подменили светлините на автомобилите, като са заменили типа на оригиналните крушки на фаровете с LED или ксенон. При тази корекция светлината от фаровете не се концентрира, разсейва се и води до заслепяване на останалите участници в движението, което е предпоставка за възникване на пътни произшествия. Промяната в светлините се установява с техническо средство в сектор "Пътна полиция”- Сливен. Установени са 5 автомобила с променени светлини. На водачите са съставени актове по чл.139 от ЗДвП. Съставени са 5 фиша са неизползване на светлини.

В хода на операцията са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби и са съставени 45 фиша за други нарушения.

От понеделник до края на седмицата е в ход операция по линия на ROADPOL за използване на обезопасителни колани от водачи на МПС и пътници, използване на каски от водачи и пътници на мотоциклети и използване на обезопасителни столчета за деца. При вчерашната операция са съставени 10 акта на водачи за неизползване на предпазни колани и 5 фиша на пътници. Целта на операцията е да въздейства върху поведението на водачи и пътници да напомни за важността от използване на обезопасителните системи за намаляване на риска от настъпване на сериозни увреждания или смърт при възникване на пътен инцидент.

Водещи

Най-четени