Бойко отиде в Пловдив и разкри какво се случва в София ВИДЕО 22.09 | 14:17

Борисов шокира кмета под тепетата като заяви, че градът никога няма да има хубаво Околовръстно шосе заради служебния кабинет

От Ростислава Иванова

Бившият вече председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков е напуснал всички заемани постове по искане на партийния лидер Бойко Борисов. Причината – несправяне с работата и липса на реакция на обвиненията на общински съветници, че управлението на Йорданка Фандъкова е довело градския транспорт в София до фалит. Това обяви бившият премиер на сбирка на ГЕРБ в Пловдив.

"Не се справя. Завчера излизат някакви ("Спаси София" – б.р.) и казват, че градският транспорт закъсал поради лошо управление – и те (Герджиков и други от ГЕРБ-София – б.р.) си мълчат. По време на COVID беше затворен градът, а градският транспорт продължи да работи. При най-ниското билетче за метро в света, държавата ги компенсира, а се казва, че е лошо управление. Те чакат – аз ако не се обадя или 3-4 души, си седят спокойно. Мълчат – да ме нервират", заяви Борисов.

По думите му Герджиков е "градско момче от центъра на София, много възпитан", но "оставя общински съветници да си правят кариерата на гърба на ГЕРБ.

Лидерът на партията посочи и че преди това е имало срещи, в които са били дадени конкретни срокове за постигане на резултати.

На срещата в Пловдив присъстваше и кметът на Бургас Димитър Николов, който до май т.г. беше зам.-председател на партията. Това породи въпроси дали той няма да бъде издигнат за президент. Борисов побърза да отбележи, че "Митко Николов е много добър кмет", а последният добави "Но не съм за президент".

По думите на експремиера в медиите веднага излизат компромати срещу всяко лансирано име.

Борисов в свойски стил се обърна и към градоначалника на Пловдив Здравко Димитров-Зико: С такова управление, каквото правят от служебния кабинет, никога Пловдив няма да има Околовръстно шосе".

Водещи

Най-четени