Съдът се произнася до месец по жалбата на Ангел Рашков 02.10 | 17:21

Той се жалва срещу присъдените му на първа инстанция година и четири месеца затвор за подкуп на полицай

От Андриян Георгиев

Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе до 30 дни по жалбата на Ангел Рашков, единия от внуците на Кирил Рашков, относно присъдата му за подкуп на полицай. 

Адвокатът на Ангел Рашков поиска пробация. Според защитника наложеното наказание на Рашков на предишната инстанция е безумно високо и то трябва да бъде редуцирано. Ангел Рашков беше осъден на една година и четири месеца затвор и му бе наложено да плати глоба от 2000 лева, тъй като е предложил подкуп от 20 лева на пътен полицай.

"Присъдата е безумно висока и тя показва, че подкупът от 20 лева е обида за този, който предлага и на този, на когото е предложена”, коментира адвокат Хари Харалампиев.

Рашков ще лежи в затвора още една година, тъй като преди да получи тази присъда е нарушил изпитателния си срок по друга, свързана с фалшифициране на диплома за основно образование.

На 14 март миналата година внукът на Кирил Рашков беше заловен в Пловдив да кара луксозен автомобил без шофьорска книжка. Тъй като не разполагал с нужния документ, младежът решил да подкупи полицая с 20 лева. В замяна на това полицаят не трябвало да му състави акт за нарушението.

Другият внук на Кирил Рашков - Кирил младши, също бе осъден на три години лишаване от свобода. Причината за това е закана за убийство, отправена към жител на Катуница. Кирил младши също обжалва своята присъда пред Върховния касационен съд. 

Водещи

Най-четени