Стъки е получавал огромни суми от Красен Кралев! Раздавани са били милиони по съмнителен начин 16.06 | 14:30

Осветляването на порочните практики бе направено от говорителя на служебния кабинет - Антон Кутев и министър Андрей Кузманов

От iNews.bg

Един от основните критици на президента и защитник на Бойко Борисов - Станислав Недков-Стъки, бил добре платен, обгрижван и финансиран през последните години на предишното управление. Това станало през Министерството на младежта и спорта, оглавявано от Красен Кралев. Стъки е известен и с това, че е мъжът до Юлияна Дончева, както и с безспирните си словесни атаки към протестиращите миналите лято и есен. Организатор беше и на контрапротести.

На брифинг в Министерски съвет служебният министър Андрей Кузманов и говорителят на кабинета Антон Кутев изнесоха данни за "пълен субективизъм" при финансиранията на федерации, сдружения и т.н. от страна на предишното ръководоство на ведомството.

Кутев даде конкретика: "Междудругото, част от финансиранията към неправителствени организации са всъщност за спортни дейности. Спомена се, че ИПОН през всичките тези години е взимал пари по програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб. Другият спортен клуб, който през цялото време е бил финансиран като спортен клуб, става дума за ММА, както разбирате, тук става дума за Станислав Недков, така наречения Стъки. Остави, че е взимал по 200 хиляди лева годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 хиляди вече като неправителствена организация, от които 120 хиляди само през тази година. Значи, като направим сметка, че над 1 милион лева е било финансирането, което Стъки, така наречения – не го познавам, е получил, може да разберете що протестира пред Президентството, а не пред Министерството на спорта. Очевидно е добре платен, поне аз така виждам и разчитам тези сигнали, които получавам оттук."

Оказва се, че 4 фирми и то все на свързани лица, са получавали лъвските пайове от спортното министерство. Внимателно вглеждане в документите сочи, че лицето Петър Коларов е крайният бенефициент на огромните суми в размер на милиони. 

Иде реч за далавери за над 5 милиона лева, обясни Кутев.

Водещи

Най-четени