След празника – бунт! В Раднево се готвят нови протести 06.05 | 19:09

20 коли с жандармеристи и водни оръдия охраняват ромската махала в града

От iNews.bg

Подир празниците започват бунтовете в Раднево. Тази вечер се очаква в града се проведе нов протест.

Днес в града са пристигнали около 20 камионетки на жандармерията от цялата страна. Водните оръдия, които вчера бяха разположени на два поста пред ромската махала, отново са в готовност в случай на размирици. Кадри на ромския квартал в Раднево, направени от въздуха, показват, че голяма част от къщите са построени незаконно. Граждани вече започнаха подписка за премахването им.

Напрежението в града бе причинено в началото на седмицата след скандал и побой за отнето предимство на пътя. Трима мъже бяха пребити от жители на ромската махала. Съдът остави биячите за постоянно в ареста. Двама 17-годишни пък минаха по бързо производство заради нападение на полицаи, припомня БГНЕС.

Вчера на територията на града беше проведена и специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред по време на провежданите протестни действия. Само на вчерашния протест около 1300 души излязоха на улицата. Ден по-рано, по време на протеста от 4 май пък бяха ранени няколко полицейски служители. Тогава около 2000 души протестираха.

Водещи