След гощавка с шопска де Ниро напира за екшън с Борисов 11.10 | 15:25

Борисов и Рашидов почерпили Траволта и де Ниро с чушки и шопска салата

От Мартина Панайотова

Холивудските звезди Робърт де Ниро и Джон Траволта присъстваха на работна вечеря, дадена от министър-председателя Бойко Борисов късно снощи. На събитието бе и министърът на културата Вежди Рашидов.

Робърт де Ниро и Джон Траволта много добре знаели, че Вежди Рашидов е известен скулптор,което е станало повод разговорът да се завърти около приложните изкуства, съобщават от Министерството на културата.

Тъй като и родителите на Робърт де Ниро са художници, големият холивудски актьор е показал на министъра снимки на скулптури на баща си.

Оказва се, че Робърт де Ниро се интересува живо от изкуство и по-специално от скулптура и затова Вежди Рашидов му е подарил документалния филм "Вежди", дело на режисьора Васил Минчев.

Големият актьор се поинтересувал дали филмът е дублиран и когато разбрал, че има английски субтитри, обещал, че непременно ще го гледа.

По време на вечерята двамата холивудски актьори са опитали традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина.

Стана ясно още, че преди вечерята, двете холивудски знаменитости изиграли един любителски тенис гейм с министър-председателя Бойко Борисов, като останали впечатлени от уменията му.

Брисов поговорил с актьорите за политика, кино и спорт и от своя страна изразил възхищението си от вещината, с която Траволта управлява самолет. Споделил, че пилотирането на въздушна машина било една от мечтите му.

В края на съвместния им разговор двамата актьори изразили желание да работят в някоя бъдеща екшън продукция с министър-председателя на България.

Джон Траволта и Робърт де Ниро пристигнаха в България за довършителните снимки на филма Killing Season ("Сезон за убийства").

Продукцията им проследява историята на двама ветерани от войната в Босна. Де Ниро и Траволта се превъплъщават съответно в американец и сърбин. По първоначална информация визуалните ефекти на филма ще бъдат дело предимно на български екип.



Водещи

Най-четени