Нови сгради за 14 детски градини в столицата 08.12 | 18:54

За следващата година в бюджета на общината са заложени 70 млн. лв. за нови градини и ясли

От iNews.bg

"14 сгради на детски градини се строят в София. Една от тях е новата сграда на Детска градина "Слънчо" във Владая." Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на проверката на строителния обект. Тя посети строителната площадка заедно със зам.-кмета Ангел Джоргов и  кмета на района инж. Теодор Петков, за да провери изпълнението на проекта. В новата сграда ще се помещават  три групи – две градински и една яслена със спални помещения, занимални и физкултурен салон. В сградата ще бъдат изпълнени всички мерки за енергийна ефективност. Предвижда се  отоплението на детската градина да премине от нафта на пелети, което ще гарантира и по-чист въздух. По време на строителството ще бъдат изпълнени и шест площадки за игра на децата. Очаква се строителството да приключи в края на февруари.

Район "Витоша" е един от най-натоварените райони с чакащи деца, припомни кметът. В момента на територията на района се извършва строителство на нова сграда за четири градински и една яслена група към Детска градина № 116 в "Павлово" и предстои строителство на сграда за 4 групи в "Бъкстон".  

"За следващата година заедно с проектирането и отчуждаването залагаме бюджет от 70 милиона лева за нови детски градини. Това е възможно и благодарение на голямата финансова подкрепа, която получихме от правителството за строителство на детски градини и училища" – посочи още кметът Йорданка Фандъкова.

Водещи

Най-четени