Нова серия заместник-министри назначи Борисов 15.05 | 11:25

Сред тях е и освободен шеф на НЕК по времето на първия кабинет на премиера

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на трима заместник-министри, които ще попълнят екипите на министерствата на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството и на енергетиката. Предложенията за назначаване са на съответните министри.

Светлана Йорданова – магистър по счетоводство и инженер-химик, ще бъде третият заместник-министър на здравеопазването. От 2015 г. тя е секретар на Националния съвет по наркотични вещества към ведомството.

За заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Павел Тенев. От 2003 г. работи като ръководител на проекти в различни фирми в сферата на строителството. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия.

В Министерството на енергетиката за заместник-министър е назначен Красимир Първанов. Той е бивш изпълнителен директор на НЕК. Първанов бе освободен от този пост през 2011 г., когато енергиен министър бе Трайчо Трайков. Именно той поиска оставката му заради заформил се скандал около подписано споразумение с "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Водещи