ГЕРБ няма да търси касиране на вота през президента 17.05 | 10:58

Това било партийна работа

От Христина Рафаилова

ГЕРБ няма да търси касиране изборите нито чрез Министерския съвет, нито чрез президентството. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов след среща с държавния глава Росен Плевнелиев.

Президентът провежда днес разговори с парламентарно представените политически партии във връзка с провеждането на първото тържествено заседание на 42-рото народно събрание.

Първата среща бе с представители на ГЕРБ, следват БСП, ДПС и накрая "Атака".

Борисов каза, че е обяснил на държавния глава, че това е партийна работа.

Експремиерът каза, че Плевнелиев не му е дал никакъв съвет, тъй като това не му влиза във функциите и са обсъждали единствено датата за първото заседание на парламента.

Бившият премиер изтъкна, че са наели юриста и бивш конституционен съдия Георги Марков, за да ги консултира как точно могат да оспорят изборните резултати.

Лидерът на ГЕРБ постъпил джентълменски и казал на президента Росен Плевнелиев, че оставя другите парламентарно представени партии да определят датата за първото заседание на Народното събрание. Така експремиерът щял да улесни работата на държавния глава с останалите политически сили.

Борисов заяви, че ако останалите парламентарно представени партии били отишли при ГЕРБ със заявлението, че искат да правят експертно правителство с конкретни мерки, те щели да дадат подкрепата си. Той добави, че едва ли останалите партии имат експерти като Томислав Дончев и Лиляна Павлова.

"Затова искаме избори. Ако пак са същите резултати, тогава няма на кого да се сърдим", каза той. По думите му ГЕРБ е готова да бъде и в опозиция.

Той потвърди отново, че Цветан Цветанов има подкрепата на партията. "Той трябва да изчисти името си", заръча Борисов, но добави, че заместникът му няма да бъде включван в нов кабинет.

Борисов изтъка, че Цветанов ще си даде имунитета, но след като му бъде поискан.

Водещи

Най-четени