Още ден дървена ваканция в София 10.01 | 12:30

Учениците ще останат у дома и утре, директорите ще решават дали да не учат и в четвъртък

От iNews.bg

Дървената ваканция в София беше удължена с още 1 ден. Утре, 11 януари, беше обявен за неучебен ден за школата по цялата територия на Столична община. Причината е, че в над 70% от тях цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Поради тази причина и утре децата ще си останат по домовете.

В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните и северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната регионална здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса. Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена.

Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати. 12 януари засега е планиран като учебен ден, но в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище.

Водещи

Най-четени