Над 1 млн. лв. преведе Здравната каса на болниците в Кюстендил 27.10 | 12:51

От началото на октомври от РЗОК са осъществени три плащания за болнична помощ в общината

От Силвия Стоядинова

Средства в размер на 1 108 962 лв. преведе РЗОК Кюстендил на болничните лечебни заведения от областта, съобщават от Здравната каса. Парите са за дейността им през месец септември. Сумите са преведени на МБАЛ "Д-р Н.Василиев" гр.Кюстендил, МБАЛ "Св.Иван Рилски" - гр. Дупница, МБАЛ "Св.Иван Рилски 2003" гр.Дупница, МБАЛ "Д-р Стоян Сантев" - гр. Бобов дол, СБР гр. Кюстендил и гр.Сапарева баня и МЦ "Хипократ" гр. Дупница.

От началото на месец октомври от РЗОК са осъществени три плащания за болнична помощ - в началото на месеца беше доплатена дейността от месеците март, април и май, в средата на месеца бяха изплатени средства за дейност, извършена през месец август . С изплащането на средствата днес ще бъде преодолян проблемът със забавените плащания към договорните партньори.

РЗОК извърши днес плащания и към договорните партньори от извънболничната помощ (лични лекари, специалисти, лаборатории и лекари по дентална медицина). Преведените средства са в размер на 600 хил. лв. и са за дейност, извършена през месец септември.

Водещи