Над 750 машини са обработвали пътните настилки през нощта 07.01 | 11:44

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим, съобщиха от АПИ

От iNews

Над 750 машини са обработвали пътните настилки през тази нощ, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Работата на машините в районите със снеговалеж продължава като броят им ще се увеличава в зависимост от интензивността на снеговалежа. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. За днес и утре Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за опасно време над цялата страна.

Поради снегопочистване в момента е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-4 Велико Търново – Севлиево – пътен възел "Коритна" на територията на област Ловеч. Поради влошени метеорологични условия е ограничено движението за МПС над 12 тона по път ІІІ-866 Девин – Михалково, както и за камиони с ремаркета и полуремаркета.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Водещи

Най-четени