ДБ обвини Борисов в манипулации и лъжи 03.05 | 15:39

От iNews

Демократична България обвини в неверни внушения и откровена лъжа премиера в оставка Бойко Борисов за изказаното от него съмнение, че се готви фалшификация на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

В сутрешната си пресконференция Борисов разкритикуваха промените в Изборния кодекс, но бе категоричен, че ГЕРБ няма да се обърне към Конституционния съд.

"Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната, е спонсор и е дарявала пари на "Да, България". Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни", написа във фейсбук депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Мирчев допълни, че всеки може да види дарителите на партията, която е част от Демократична България.

"Имаме още много работа, докато стигнем до момента, в който този лъжец и национален вредител бъде изхвърлен от обществения ни живот, а за действията си бъде разследван и съден!", коментира Мирчев.

Той обясни пред бТВ, че ДБ многократно е критикувала начина, по който се правят обществените поръчки за машини за гласуване. И напомни, че на последните избори нямаше независим одит на тези машини, но ще настояват да бъде направен.

Мирчев опроверга и твърдението на Борисов, че никой не иска да се коалира с "Да, България", напомняйки, че миналия месец ГЕРБ предложи партньорство при опита си за съставяне на правителство на Демократична България, а "Да, България" е в обединението.

"Борисов премълчава милиардите, потънали в "Автомагистрали", продължението на "Турски поток" и летище "София", каза Мирчев.

 

Водещи

Най-четени