ДБ ще е в опозиция, ако Борисов бъде помилван и ИТН приеме подкреша от ДПС и БСП 02.08 | 12:30

Това заяви депутатът от "Демократична България" Борислав Сандов и допълни, че не разбира защо "Демократична България" трябва да говори с Николов, ако решенията ги взима Трифонов

От iNews.bg

Ако се стигне дотам, че само от БСП и ДПС подкрепят правителството на "Има такъв народ", "Демократична България" ще мине в опозиция.

Това заяви депутатът от "Демократична България" Борислав Сандов пред БНТ. И допълни, че коалицията може да бъде много силна опозиция.

От ръководството на партията коментираха пред Клуб Z, че формално решение за това все още не е взето. Ще бъде обявено решение, ако разговорът между всички потенциално подкрепящи кабинет на ИТН, се състои.

Днес оттам обявиха, че са изпратили покани - за обсъждане на проектокабинета - евентуално в сряда.

"Не познаваме добре г-н Пламен Николов, не ми изглежда като човек, който ще взема решения в тази страна, а всъщност това е най-тежката отговорност", каза още Сандов.

И допълни, че Николов досега не е изразявал мнения и позиции, защото е бил предложен "в последния момент с технически финтове".

"Накрая се оказва, че едни други хора редят кабинета. По всичко изглежда, че Слави Трифонов взима решения в тази партия и е най-нормалното нещо да седне и да говори с хората, от които търси подкрепа, в това число и с нас, но няма такива разговори", каза още Сандов.

И допълни, че не разбира защо "Демократична България" трябва да говори с Николов, ако решенията ги взима Трифонов, а той не иска да води разговори.

"Не искаме постове, не сме никога заявявали каквито и да е постове и ако това го твърди Слави Трифонов, означава, че той си позволява да не казва истината още от самото начало. Казахме, че искаме споразумение, но да не е коалиционно, защото това означава съвсем друго нещо", каза още Сандов.

Според него разговорът не е "дали харесваме Пламен Николов или кой и как ще гласува".

"Разговорът е за управлението на тази държава. Искаме от г-н Трифонов нормални политически процеси, нищо по-различно", обясни Сандов.

И допълни:

"Чувам от ГЕРБ, че те нямат да участват в гласуването, това означава ли, че Бойко Борисов вече е "помилван" и те са се разбрали при нисък кворум да се реши (да се гласува правителството - б.р.)". 

Водещи

Най-четени