Постоянен арест за полицая-убиец от Ловеч 17.09 | 20:17

Иво Маринов уби приятелката си, а предишната се оплака от заплахи

От Филипа Тодева

Полицаят, който застреля 25-годишната си приятелка пред дискотека, остава в ареста. По време на заседанието на съда стана ясно, че служителят на МВР е отправял заплахи и към друга жена – през 2009 година, предаде bTV.

През 2009 година обвиняемият Иво Маринов е имал отношения с момиче от Плевен, което е подало жалба, защото е получило реални заплахи за убийство и обезобразяване със сярна киселина.

Свидетелските показания на Александър Колев, който е бил с Ивелина по време на убийството заявил пред разследващите, че след като разстрелял Ивелина, обвиняемият насочил пистолет към него и направил опит да произведе изстрел, но такъв не е последвал поради засечка или празен пълнител.

Близките на убитата Ивелина обвиниха полицията, че е подценила подадените от нея сигнали срещу Маринов, който я преследвал. От районното управление в града обаче отричат.

33-годишният Иво Маринов е изстрелял пет куршума в тялото на жертвата със служебния си пистолет "Макаров".

Той е служител от 11 години на "Охранителна полиция" в Районното управление на полицията в Ловеч.

Полицаят е извършил убийството, явно превъзбуден от разминаване в интересите с жертвата си. Двамата се познавали от социалната мрежа и са контактували главно по телефона и с есемеси.

Жената е излизала от нощния клуб заедно с приятел и приятелка. Тръгнали към колата, с която дошли, и тя седнала на предната седалка до шофьорското място. Тогава се показал полицаят и хладнокръвно започнал да гърми по нея. 

При задържането на Иво Маринов е установено, че той не е употребил алкохол.

Водещи