12-годишен удари шамар на учителката си 26.01 | 15:31

Брат му пък нападнал охраната на школото

От iNews.bg

12-годишно момче, петокласник в СУ "Н. Й. Вапцаров” в Царево, удари учител в час по български език и литература, а ден по-късно брат му нападна охраната на учебното заведение. Проявите на агресия са се случили преди обявяването на грипната ваканция, уточниха за "Дарик" от регионалния инспекторат на образователното министерство.

Ученикът е от ромски произход. В досието си имал най-малко три наказания за различни провинения. След серия от нарушения, педагогическият съвет насрочил извънредно заседание с основна точка преместването му в друго училище.   В деня, в който трябвало да се проведе съвещанието, ученикът нахлул в клас по средата на шестия час и пред очите на останалите деца зашлевил учителката. По-късно по-големият му брат, възпитаник на същото училище, пък нахълтал в школото и посегнал на охраната. Двамата ще бъдат изключени.

"Преподавателката не е със сериозни физически, а емоционални и психически травми. Заявих на ръководството на училището и на преподавателите, че оттук нататък, аз ще съм гарант да има дисциплина в училищата в община Царево. Казах им да не се страхуват, да бъдат по-строги и да не се притесняват ,че ще останат без деца заради делегираните бюджети. Ако е необходимо, общината ще ги дофинансира”, коментира пред журналисти кметът на Царево Георги Лапчев. И подчерта: "Делегираните бюджети за училищата от по-малките населени места не са най-удачният вариант."

Полицията е информирана за инцидента и вече е започнала проверка. Случаят се следи и от Регионалния инспекторат на МОН. И двамата братя са от уязвими социални групи. Именно към тях е фокусирана и кампанията на МОН за връщането на децата в училищата.

Водещи

Най-четени