Президентът Радев: Благоевград не заслужава високата безработица и ниските работни заплати 07.10 | 18:44

Най-важно е хората да са единни и да се обединяват около ценности, заяви държавният глава

От iNews

Благоевград има огромен потенциал за развитие с работливите си хора и прекрасна природа и не заслужава високата безработица и ниските работни заплати.

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в югозападния град за среща с Неврокопския митрополит Серафим, районния мюфтия Осман Кутрев и областния управител на Благоевград Николай Шушков.

Затова приветствам всяка инвестиция в честен бизнес, който открива нови, високоплатени работни места и дава перспектива за бъдещето. Подкрепям позицията на благоевградчани за довършването на Автомагистрала "Струма".

Нейното строителство се бави вече 10 години, както от години се бави и изграждането на Транспортен коридор 8, който е жизненоважен за развитието на целия регион. Това ще създаде по-добра връзка на областта и със съседните страни.

Тази свързаност ще насърчи още повече интереса на чуждестранните туристи към хилядолетното българско културно-историческо наследство в този регион и към археологическите обекти от епохата на Римската империя и Антична Тракия, категоричен е държавният глава.

Срещата ми с Неврокопския митрополит Серафим и районния мюфтия Осман Кутрев показа, че между вероизповеданията в България има добър диалог, а мирното  съжителство между българите християни и мюсюлмани е ценност, която показва силата, мъдростта и традициите на толерантостта на нашето общество.


 

 


 

Водещи