Ваксинират до края на май персонала в туризма, за да е безопасен летен сезон 2021 в България 26.04 | 09:00

От браншовата асоциация са изпратили в Министерство на туризма общия брой и имената на заетите в хотелите и заведенията по Южното Черноморие, за да бъдат включени в зелените коридори за ваксиниране на заетите в туризма

От iNews.bg

До края на май се очаква голяма част от работещите в туризма да бъдат ваксинирани, съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. Създадена е добра организация за имунизиране на заетите в сектора както по Южното, така и по Северното Черноморие.

От асоциацията са изпратили в Министерство на туризма общия брой и имената на заетите в хотелите и заведенията по Южното Черноморие, за да бъдат включени в зелените коридори за ваксиниране на заетите в туризма.

Приоритетното ваксиниране на заетите в сектора е една от мерките за осъществяване на летния сезон и привличане на повече гости чрез промотирането ни като сигурна дестинация, посочват от организацията.

Голяма част от служителите в хотелиерския сектор и по Северното Черноморие проявяват интерес към опцията да бъдат ваксинирани приоритетно, отбелязва председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и на БХРА Георги Щерев. По думите му имунизацията е по избор, като всеки трябва да вземе предвид здравословното си състояние.

От асоциацията благодарят на кабинета в оставка за приемането на нови правила за влизане в страната и смятат, че това е добра предпоставка за преговори с Румъния за изваждане на страната ни от карантинния списък.

Водещи

Най-четени