Хотелиери искат оставката на Иво Маринов 25.04 | 11:23

Зам.-министърът пренебрегвал решения на съдебни институции

От Христина Рафаилова

Хотелиерите от Слънчев бряг искат оставката на зам.-министъра на туризма Иво Маринов, съобщава БТА.

От съюза на собствениците в курорта настояват той да напусне поста си заради пренебрегването на проблемите на Слънчев бряг. 

Недоволството им е провокирано от това, че Маринов не е предприел мерки за разрешаването на казуса с паркирането.

""Иво Маринов от години е подробно запознат с проблемите на  комплекса и най-вече с конфликта за собствеността и стопанисването на инфраструктурата в зона изток на "Слънчев  бряг", заяви временно изпълняващия длъжността председател на Управителния съвет на сдружението Венелин Ташев.

По-рано от съюза сезираха главния прокурор Сотир Цацаров и регионалния министър за това, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг" е наложило пропусквателен режим в курорта, което създава сериозни проблеми за бранша. 

Искането си за оставка хотелиерите са изпратили до служебния премиер Марин Райков и до икономическия министър Асен Василев. 

В писмото те обясняват, че Административният  съд в Бургас и Върховният  административен съд са обявили, че решението на предприятието за пропусквателния режим за нищожно и че дружеството няма право да администрира процесите в курорта.

Независимо от това  ръководството на "Слънчев бряг" АД си позволява отново и през предстоящия летен сезон да въвежда и прилага за поредна година същия контролен режим, чрез който се възползва от ресурсите с цел незаконно набиране на средства, допълни Ташев.

 Според тях Маринов нарушава решенията на съда и създава предпоставки за неправомерното забогатяване на предприятието. 

Водещи