Димитър Маринов - Почетен посланик на „Новините“ в Категория "Култура" 02.06 | 11:39

Българската звезда на Холивуд получи наградата си

От iNews.bg

Българската звезда на Холивуд Димитър Маринов получи наградата си за "Личност в Новините" за 2019 г. Победителите бяха избрани от екипа на NoviniteGroup след активно и внимателно проучване на най-реализираните и значими личности, попаднали в новинарския поток през миналата година година, допринесли за положителния имидж на България по света. Маринов, който стана първият българин с награда "Оскар" за впечатляващата си роля в "Зелената книга", бе избран единодушно за Почетен посланик на "Новините" в Категория "Култура".

Актьорът и преподавател в САЩ и България получи наградата си само ден преди да замине за САЩ. Заради пандемията от COVID-19 церемонията по връчването на наградите "Личност в Новините" тази година бе отложена. Церемонията за останалите призьори ще бъде проведена в близките седмици. Поради ангажиментите си в САЩ обаче Маринов нямаше да успее да присъства на награждаването, затова се наложи за него то да се случи по-рано.

Димитър Маринов стана първият български актьор, стъпил на червения килим на 91-ата награда на Американската филмова академия като основен член на актьорския състав с главна поддържаща роля. Филмът спечели също и 3 награди - "Златен глобус", Холивудска филмова награда и Награда "Избор на критици". Свирейки на цигулката си в редица ресторанти, през 1996 г. той успява да стане собственик на магазин и ресторант.

Маринов започва актьорската си кариера в САЩ на сцената на Театъра на репертоарите в Сан Диего (The San Diego Repertory Theatre) през 1999 г. По-късно следва мечтата си да преподава на деца и да помага за развитието им. В биографията си има 3-годишно бизнес начинание в Коста Рика, което завършва през 2009 г. и Маринов отново се завръща в САЩ, за да разшири актьорската си кариера в реклами, телевизионни филми и киноленти.

Маринов прави дебюта си на големия екран във филма на Bandito Brothers Мъже от стомана (Act ot Valor). В Холивуд българският актьор остави сериозни следи, партнирайки си с Джеф Бриджис, Селена Гомес, Кийфър Съдърланд, София Вергара, Матю Пери, Уилям Шатнер и много други. Но, поне засега, големият му удар е ролята му в "Зелена книга".

През 2019 г. Маринов бе избран за специален гост актьор за S.W.A.T. и си партнира в поддържаща роля с Дензъл Уошингтън.

Водещи

Най-четени